Başkan Mahmut Bozan: “İddialar asılsızdır”

Başkan Mahmut Bozan: “İddialar asılsızdır”

Yeniden Refah Partisi Kahta ilçe Başkanı Mahmut Bozan, partisiyle ilgili çıkan iddialara cevap verdi.

Aday Adayı Av. Ali Yücel’in ‘Adaylığı Maddi Pazarlık Konusu Yaptılar’ şeklindeki iddiaların asılsız olduğunu belirten Kahta İlçe Başkanı Mahmut Bozan, siyaseten etik olmayan bu iddiaların her açıdan talihsiz açıklamalar olduğunu söyledi.

‘Çamur at izi kalsın’ anlayışı ile siyaset yapmanın ahlaksızlık olduğunu vurgulayan Başkan Mahmut Bozun, “Adıyaman News Haber sitesinin 09.01.2024 tarihli haberi ile Yeniden Refah Partimizin yerel yönetimine karşı yapılan habere karşı basın açıklamamızdır.

Öncelikle belirteyim ki partimizin Kahta Belediye Başkan adaylığının maddi pazarlık konusu yapılması söz konusu değildir. Olamazda.

Başka bir partiden adaylık başvurusunda bulunan bir şahsın Partimizde aday olması mümkün değildir. Adaylık başvuru sürecinin devam ettiği bir süreçte başka partiden başvuru yapıp, başvuru yaptığı partiden adaylık başvurusunu çeken bir şahsın partimize adaylık başvurusunda bulunmasına hukuki bir engel yoktur. Haber sitesine, partimizin aday adayı olmasına rağmen somut belge ve bilgi sahibi olmadan açıklamalarda bulunan Av. Ali Yücel’in bu yaptığı sadece partiye zarar vermekten öteye gitmeyen bir eylemdir. Yerel teşkilatın ahlaksız eylemlerde bulunduğunu ve adaylığın maddi pazarlık konusu yapıldığını ileri sürmesi asılsız bir iddiadır. Müddei iddiasını ispatla yükümlüdür. İspatlayamazsa müfteridir. ‘Çamur at izi kalsın’ anlayışı ile siyaset yapmak ahlaksızlıktır.

Ahlaksızlıkla bizleri itham eden şahsın, hangi partide siyaset yapmak istediğine dikkatini çekmek isteriz. Siyaset yapmak istediği partiyi basın yoluyla itham ederek siyaset yapması sadece Partiye zarar verir. Yerel yöneticilerini değil. Kaldı ki adaylığın kesinleşmediği bir süreçte böyle bir eylemde bulunması her kesten önce ona zarar verir. Kendisinin aday olarak belirlenmeyeceği ne malum dur ki süreç tamamlanmadan asılsız iddialarla Partiye, bizlere ve kendisine zarar verecek söylemlerde bulunuyor. Kendisine adaylık verildiğinde hangi yüz ve söylemlerle teşkilatla çalışmasını yürütecek. Siyaseten etik olmayan bu iddialar her açıdan talihsiz açıklamalardır.

Partimizin Ahlaki duruşu, bizlerin ahlaki duruşudur. Bu Ahlaki duruştan taviz vermemiz söz konusu değildir, olmayacaktır da. Ahlaki duruştan söz eden bir aday adayının yapması gereken böyle bir iddianın belgesi, somut bir delili var ise bunu parti genel merkezi ile paylaşması, gerekirse Yasal yollara başvurmasıdır. Ahlaklı olan davranış şekli budur. Yok, bu yola başvurmayı gerekli görmüyorsa Teşkilatla irtibata geçip iddiaları paylaşması ve işin aslını öğrenmesidir. Bunları yapmayarak basın yoluyla iddialarda bulunmak eylemi çirkin olmasının yanı sıra çalışmak istediği yol arkadaşlarına karşı bir ihanet girişimidir.

İddiaların kesinlikle asılsız ve çirkin olduğunu belirtir, son olarak gerçekten şahsın elinde somut belge ve bilgi varsa bunu ilgili mercilerle (gerek idari gerek yasal) paylaşmasını isteriz. Bunun dışındaki hiç bir yolu mübah saymayacağımızı kamuoyuna saygıyla sunarız.” İfadelerine yer verdi.

 

Haber: Hüseyin Türkoğlu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.