Başkan Hüseyin Duran Aday Adaylığını Açıkladı

Başkan Hüseyin Duran Aday Adaylığını Açıkladı

Adıyamanlılar Vakfı Ankara Şube Başkanı ve TİGEM Teftiş Kurulu Başkanı Hüseyin Duran, 14 Mayıs’ta yapılacak milletvekilliği seçimleri için AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

Ankara’da yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Adıyamanlılar Vakfı Ankara Şube Başkanı Hüseyin Duran, AK Parti’den aday adaylık başvurusu yapmak için TİGEM Teftiş Kurulu Başkanlığı görevinden ve Vakıf Şube Başkanlığı görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

Duran, depremin yaralarını sarmak için birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Duran,”Yaramız büyük ve taze. Kaybettiğimiz canlarımızı geri getiremeyiz. Ancak birlik ve beraberlik içinde, kardeşçe ve omuz omuza yaralarımızı birlikte sarabiliriz ve sarmalıyız. Bu hususta herkes sorumluluk alarak elini taşın altına koymalıdır. Bu minvalde Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde adeta seferberlik ruhuyla depremin yaralarının sarılması ve olası afetlere yönelik etkin önleyici tedbirlerin alınması inşa edeceğimiz Türkiye Yüzyılının en başat meselesidir. Bunlarla beraber Sn. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ülkemiz şimdiye kadar elde etmiş olduğu kazanımları muhafaza ederek daha büyük başarıları elde edecek güç ve kudrettedir.” İfadelerini kullandı.

DURAN: "ADIYAMAN’IMIZIN YENİDEN İHYA, İNŞA VE İMARINA KATKI SAĞLAMAK EN BÜYÜK AMACIMIZ"

“Ruhumuzun demlendiği baba-ana ocağımız, çocuklarımızın kadim yuvası ve bölgemizin bereketli ovası Adıyaman’ımızın bölge halkının sosyolojisi, geleneği-göreneği esas alınarak ve ihtiyaçlarını maksimum düzeyde karşılayacak şekilde yeniden ihya, inşa ve imarına katkı sağlamak en büyük amacımızdır.” Diyen Duran,”Ayrıca nice bedeller ve uzun mücadeleler sonucu elde ettiğimiz kazanımlarımızın korunmasına hizmet etmeyi sahsım adına her şeyin ötesinde Adıyaman’ımıza bir vefa, ülkemize bir borç biliyorum.Yaralıyız. Acılarımız ortak. Yaralarımızı elden geldiğince sarmayı, acılarımıza merhem olmayı; inşa edilecek yuvalarımıza bir harç atmayı; sanayi tesislerimizi tarım arazilerimizi yeniden üretir kılmayı ve her şeyden önemlisi gönüller yapmayı amaçlayan bir kardeşiniz olarak desteğinize talibim. Niyetimiz hayr, akıbetimiz hayr inşallah! Gayret bizden tevfik Allah'tan!” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı Müfettişlik görevini başarı ile sürdüren Duran, TİGEM’in en önemli birimlerinden olan Teftiş Kurulu Başkanlığına getirilmişti.

Aynı zamanda Adıyamanlılar Vakfı Ankara Şube Başkanlığı görevini de yürüten Duran, başarılı çalışmaları ile Ankara’daki Adıyamanlıların da yakından tanıdığı bir isim olmuştu.

Deprem sürecinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Duran, Vakıf bünyesinde kurduğu kriz masası ile de onlarca tır yardımın Adıyaman’a ulaştırılmasında ön ayak oldu.

Hüseyin Duran, depremin ardından Ankara’ya giden yüzlerce depremzede ailenin de devlet misafirhanelerinde ve Vakıfça kiralanan evlerde ikamet etmesini sağladı.

1982’de Adıyaman Kâhta’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2007 yılında memuriyete başladı. Duran, Adıyaman ve Ankara’da memur, müfettiş yardımcısı ve müfettiş olarak uzun yıllar çalıştı. Hüseyin Duran, Ankara Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulunda Müfettiş olarak görev yaptı. Adıyamanlılar Vakfı Ankara Şube Başkanlığı görevini de yürüten Duran, son olarak TİGEM Teftiş Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Çok sayıda sosyal sorumluluk projesine imza atan Hüseyin Duran evli ve üç çocuk babasıdır.

huseyin-duran-6.jpeg

huseyin-duran-1.jpeg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.