BASK ve AES Genel Başkanların Adıyaman Temasları

BASK ve AES Genel Başkanların Adıyaman Temasları

BASK (Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu) ve Anadolu Eğitim Sendikası (AES) Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici ve AES Genel Başkan Yardımcısı Nihat Örs çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Adıyaman’a geldi.

Yaşanılan sorunları yerinde görmek, talepleri yerinde dinlemek anlamında sahada olmayı önemseyen bir sendikacılık anlayışı ile ülkenin her yerindeki arkadaşlarla bir araya geldiklerini belirten  Genel Başkan Mehmet Alper Öğretici, “  Ankara’da alınan kararların sahada nasıl yankı bulduğunu yerinde görmek bizim de doğru tespitler yapmamızı sağlıyor. Arkadaşlarımızın sahadan verdiği bilgiler en doğru bilgilerdir. Bunun için yaptığımız ziyaretlerde bugünkü durağımız Adıyaman.” dedi.

2005 yılında siyasetten bağımsız olarak sadece eğitimcilerin sorunları, beklentileri, özlük hakları ile ilgilenmek amacı ile kurulan Anadolu Eğitim  Sendikası’nın Türkiye'de bağımsız sendikal mücadelenin adresi olduğunu dikkat çeken  AES Genel Başkanı Mehmet Alper  Öğretici, “Öğretmenler odasının sesinin en gür bir biçimde duyulması için mücadele ediyoruz.  Eğitim çalışanları maalesef hak ettikleri mali ve özlük hakları açısından istenilen seviyenin çok altında bir çalışma ortamı içindeler.  Öğretmen maaşı yoksulluk sınırının yarısından dahi  az durumda.  Öğretmenlik Meslek Kanunu öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzak olduğu gibi yeni sorunlar da getirmektedir. TBMM'nin ilgili komisyonunda bu konularla ilgili görüşlerimizi dile getirdik. Bizim ne kadar haklı olduğumuz özellikle şu günlerde daha iyi anlaşıldı. Biz bu kanun görüşülürken öğretmenleri uzman-başöğretmen diye ayırmanın doğru olmadığını; her öğretmenin kendi branşında zaten uzman olduğunu dile getirmiştik. Sınav gündeme geldikten sonra da Türkiye’de en güçlü itirazı yaptık. Kanun görüşülürken ülke genelinde kokart eylemi, İş bırakma eylemi, bütün illerin katılımıyla basın açıklamaları gerçekleştirdik. Öğretmenlerimizin itirazlarını ulusal ve yerel basında duyurduk. Meslektaşlarımız da bu süreçte hangi sendikaların yanında olduğunu görmüştür. Bir sendika eğitimcinin kendisine en çok ihtiyacı olduğu zamanda yanında olmayacak da ne zaman olacak? Bizler sendikacılığı masa başında oturarak  değil, ülkemizin her yerindeki meslektaşlarımız ile aynı ortamları paylaşarak yapıyor, sorunlarını dinliyoruz.”

Kamu çalışanlarının yıllardır toplu sözleşmede mağdur edildiğini, alınan artışların tümünün TÜİK enflasyonun dahi altında kaldığını belirten Öğretici, kamu çalışanlarının artık yetkili sendika tercihini değiştirmesi gerektiğini ve tüm kamu çalışanlarının BASK ve bağlı sendikalarda bir araya gelmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

BASK ve AES Genel Başkanı Alper Öğretici, “AES Adıyaman  İl  Başkanımız Necmettin Kısa  da eğitimci arkadaşlarımızın sorunlarının dile getirilmesi ve çözülmesi anlamında özveri ile çalışıyor, güzel çalışmalara imza atıyor. BASK çatısı altında mücadele veren arkadaşlarımız da aynı şekilde bağımsız sendilak mücadelemize ortak oluyor. Bizler de onlara destek olmak amacıyla Adıyaman’dayız.”

Anadolu Eğitim Sendikası  Adıyaman İl Başkanı Necmettin Kısa da sendikal mücadelede bağımsız olmak, bütün eğitim çalışanlarının arzuladığı bir anlayıştır. Bütün enerjimizi arkadaşlarımızın daha huzurlu bir ortamda çalışmalarını sağlamaya harcayacağız. Bizler de bu anlayışla Adıyaman'da eğitimci arkadaşlarımızın yanında olacağız. AES'in güven kapısı olduğunu onlara ispat edeceğiz. Genel Merkezimizin desteği ile Adıyaman’da özlenen sözde değil, özünde bağımsız sendikacılığın adresi olacağız. " dedi

BASK ve AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, AES genel Başkan Yardımcısı Nihat Örs, BASK İl Başkanı Ahmet Yıldırım, BASK bağlı sendikalardan TEÇ-SEN İl Başkanı Mehmet Teker, AES İl Başkanı Necmettin Kısa, Bağımsız Büro Sen  Başkanı Mahmut Perişan Adıyaman Valisi Mahmut  Çuhadar’ı  ziyaret etti. Kamu çalışanlarının Adıyaman’daki çalışma şartları üzerinde duruldu. Ayrıca  AES ve TEÇSEN İl Başkanlarının katılımı ile Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı ziyaret edildi. Adıyaman’daki eğitim durumu üzerine görüş alış verinde bulunuldu.  Ziyaretlerinin devamında eğitimcilerin sorunlarını yerinde görmek amacı ile Kahta Şehit Nazif Kaplan İmam Hatip Ortaokulu, Kahta Yavuz Selim Ortaokulu, Kahta Çıralık İlkokulu-Ortaokulu ziyaret edildi.

whatsapp-image-2022-10-01-at-15-45-12.jpeg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.