Adıyaman’da AK Parti Belediye Başkanı Adayı Ziya Polat Oldu

Adıyaman’da AK Parti Belediye Başkanı Adayı Ziya Polat Oldu

31 Mart 2024 yerel seçimlerine kısa bir süre kalırken AK Parti kanadından kesin olmayan bilgilere göre AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Ziya Polat'ın olacağı öğrenildi.

AK Parti kanadı, şehitlerden dolayı ertelediği ve ilerleyen günlerde gerçekleştireceği aday tanıtım toplantısına da Adıyaman Belediye Başkan Adayı olarak Sakarya Orman Bölge eski Müdürü Ziya Polat’ın da katılacağı bildirildi.

2023 yılının Şubat ayında Sakarya’daki görevinden ayrılan Ziya Polat, daha sonra, Mayıs ayında gerçekleştirilen Genel Seçimlerde AK Parti’den Adıyaman’da 5. sıra Milletvekili Adayı olarak seçimlere katıldı fakat seçilememişti.

ZİYA POLAT KİMDİR?

20.05.1976 tarihinde Adıyaman ili Akdere köyünde doğdu. İlköğrenim ve Liseyi Adıyaman’da bitirdikten sonra 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Kamu görevine sınıf öğretmeni olarak başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman İşletme Şefliği, Ağaçlandırma Şefliği, ORKÖY Şefliği ile Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Ardından Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğünde Bölge Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. Haziran 2013’te Elâzığ’a Orman Bölge Müdürü olarak atandı ve OGM Ağaçlandırma Daire Başkanı kadrosuyla Eylül 2019 tarihine kadar Elâzığ Bölge Müdürü olarak görevine devam etti. Eylül 2019 tarihinde Sakarya Orman Bölge Müdürü olarak atandı ve Mart 2023 tarihine kadar bu görevine devam etti.

Taşıdığı reflekslerle, gençliğinden beri toplumsal sorunlara asla bigâne kalmayıp meslek hayatında da çalıştığı her ortamda da bulunduğu şehrin sosyokültürel dinamiklerine kulak verip yararlı bulduğu sivil toplum faaliyetlerine fiilen katılmayı tercih ederek çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşunda görev alan Ziya Polat; 2011, 2015 ve 2018 Yıllarındaki Milletvekilliği Genel Seçimlerinde AK Partiden Adıyaman Milletvekili aday adayı ve 14 Mayıs 2023 tarihindeki Milletvekilliği Genel Seçiminde ise AK Partiden Adıyaman Milletvekili adayı oldu.

Son olarak Orman Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığında Başmüfettiş olarak görev yapmakta iken Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Ak Parti Adıyaman Belediye Başkanı adayı gösterilen Ziya Polat evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.