Kahtalı Muay-thai Sporcuları Şampiyonadan Dereceyle Döndü

Kahtalı Muay-thai Sporcuları Şampiyonadan Dereceyle Döndü

Sinop’ta gerçekleştirilen Okul Sporları Muay Thai Yıldızlar Türkiye Birinciliği yarışmalarında Kahtalı sporcularımız bir ikincilik ve bir de üçüncülük elde etti.

Sinop'ta 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Okul Sporları faaliyet programı kapsamında 15-18 Mayıs tarihleri arasında yapılan Okullar arası Muay-Thai Türkiye Şampiyonasına katılan Kahtalı sporcular başarı elde etti.

15-18 Mayıs 2024 tarihleri arasında Sinop’ta gerçekleştirilen Okul Sporları Muay Thai Yıldızlar Türkiye Birinciliği sona erdi. Turnuvada birçok yetenekli sporcu kıyasıya mücadele ederken, sporcular dereceye girebilmek için ter döktü. Adıyaman temsilen şampiyonaya katılan sporcu Muhammed Kurt ve Siyabend Ergin ise sergiledikleri üstün performans ve disiplinleriyle dikkat çekti.

Besni Do-Kan Spor Kulübü sporcuları arasında yer alan Necip Fazıl Kısa Kürek Ortaokulu öğrencisi Berfin Polat, Yıldız Kızlar 45 kilogramda Türkiye Şampiyonu olurken Safyün Hatice Gölbaşı Ortaokulu öğrencisi Sıla Lenger 39 kilogramda Türkiye 3.'sü oldu.

Adıyaman'ın gururu olan şampiyon sporcularımızın başarıları, ilimizde büyük sevinç yaşattı.

Milli Takım Antrenörü Kenan Tanağardı, yaptığı açıklamada, “Sporcularımız genç sporcu kategorisinde Türkiye ikincisi ve Türkiye üçüncüsü olarak gümüş madalya ve bronz madalya kazandılar. Daha önce de miniklerde Siyabend Ergin, Avrupa Şampiyonu olurken, Semanur Akkoç ise Avrupa ikincisi olmuştu. Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Kahta Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Çiçek ve Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli’ya desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Sporcuları tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, "Antrenmanlarını aksatmadan çalışan Besnili sporcularımızın bu başarısı bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Berfin Polat ve Sıla Lenger'in başarısı ilimiz için mutluluk ve gurur vericidir. Sporcularımızı başarıya ve şampiyonluğa hazırlayan antrenörlerine, kendilerini destekleyen ailelerine ve emeği geçen herkese de ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haber: Hüseyin Türkoğlu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.